Nog 263 dagen

Breda Live van 2009 tot 2019

2009

Nieuw Bredaas popfestival geboren

Op zaterdag 11 juli 2009 vond de eerste editie van Breda Live plaats op het Chasséveld in Breda. Zo’n 15.000 bezoekers ontvangen de Nederlandse topacts Racoon, Tiësto, Giovanca en Jan Smit met open armen. De gezelligheid die de artiesten op het podium brachten gaf de eerste editie een warme sfeer. Tegen de avond begon het optreden waar iedereen op gewacht had. Er werd spanning opgebouwd, het volume ging omhoog, lichten vol aan en de handjes steevast in de lucht. Daar issie dan! Tiësto, de wereldberoemde DJ, gaat achter de draaitafels staan. Meteen gaat iedereen los. Na dit succes is het de intentie om het evenement jaarlijks te laten plaatsvinden.

2010

Titanic 2.0

Op zaterdag 10 juli 2010 vond de tweede editie van Breda Live plaats. In 2010 ging Breda Live de boeken in als ‘Festival van extremen’. Door extreem noodweer moest het evenement vroegtijdig afgebroken worden, maar voor veel bezoekers was dit nog lang niet het einde. Dit was juist het begin van een onvergetelijke afterparty! Het donderde en bliksemde toen de Chasséparking en parking Het Turfschip volstroomde met festivalbezoekers. Marc Janssens was bezoeker tijdens deze legendarische editie. “Er lag zoveel water dat mijn toenmalige vriendin en ik de slotscène van de Titanic hebben nagedaan voor zo'n 100 man. Vergeet ik nooit meer!” Aldus Marc. Al met al was dit jaar wederom een succes, ook dit jaar werd een bezoekersaantal van 15.000 bereikt. Line-up: Alain Clark, Nick en Simon, Junkie XL, Kane, Elske DeWall

2011

Herkansing voor Junkie XL

Op zaterdag 9 juli 2011 vond alweer de derde editie van Breda Live plaats. Na de wolkbreuk van vorig jaar was er dit jaar dan eindelijk de herkansing voor Junkie XL. Junkie was in 2010 al beloofd aan de bezoekers, maar door extreem noodweer moest het evenement helaas eerder afgebroken worden. Dit jaar stond hij dan eindelijk op het grote podium. Cabaretier Leon van de Sande was in 2011 gastheer en presentator. Hij kreeg het publiek in een fijne flow, iedereen danste in de zon! Het werd een geweldige dag, met topartiesten als Rowwen Heze, Van Velzen, Caro Emerald, 3J's en Junkie XL.

2012

Van Amerika tot Breda!

Op zaterdag 14 juli 2012 vond alweer de vierde editie van Breda Live plaats, en met succes! Met 15.000 bezoekers was het festival geheel uitverkocht. Het festivalterrein was vanwege de regen de hele dag een zee van vrolijk gekleurde poncho's en paraplu's. De regen weerhield de bezoekers niet om compleet los te gaan. Iedereen genoot van de muziek en gezelligheid. De dag werd afgesloten door twee dj's uit Breda die inmiddels wereldberoemd zijn: Hardwell en Tiësto. De grootste DJ’s uit Breda zorgden voor veel internationale bezoekers en een fantastische sfeer! Het publiek stond de hele dag te springen en te juichen op hits als ‘Call me a Spaceman’ van Hardwell en ‘We own the night’ van Tiësto. Naast Hardwell en Tiësto werd het Chasséveld gevuld met de prachtige stem van Ilse DeLange, gave gitaarsolo’s van Kane en de warme klanken van Lefties Soul Connection. De dag werd door bezoekers via Twitter bestempeld als ‘Fakking vet!’. Het was een dag om niet meer te vergeten.. Op naar nog meer succesvolle edities! Line-up: Ilse DeLange, Kane, Tiësto, Hardwell en Lefties Soul Connection.

2013

Traditioneel in juli

Op zaterdag 6 juli 2013 vond alweer de vijfde editie plaats. Er stonden dat weekend 15.000 muziekliefhebbers te genieten op het Chasséveld met artiesten als BLØF, Racoon en Go Back to the Zoo. Vanaf deze, wederom succesvolle, editie was het voor trouwe fans duidelijk: Breda Live is niet meer weg te denken uit het bloedhete, eerste weekend van juli! Breda Live werd knallend afgesloten door Hardwell. Ook knallend was de zon dit weekend. De temperatuur liep op tot de 30 graden! Het was zelfs zo warm dat de Galderse Meren werden afgesloten. Simpelweg omdat de zon te gevaarlijk was. Gelukkig waren er genoeg schaduwplekken en insmeer mogelijkheden op Breda Live. Bezoekers stonden ondanks de hitte compleet uit hun dak te gaan, vooral tegen het einde, bij de act van Hardwell. Ook was er dat jaar een extra podium te aanschouwen. Hier traden Lois Lane, Jan Smit en Arie Ribbens op. Door de verschillende podia werd het terrein rijkelijk gevuld met bezoekers. Het was een editie om nooit meer te vergeten. Line-up: Racoon, BLØF, Go Back to the Zoo, Handsome Poets en Hardwell.

2014

Hardwell: ‘Ik ben weer thuis!’

Nederlandse artiesten Guus Meeuwis, Di-Rect, Miss Montreal en verrassingsacts Van Dik Hout en Gers Pardoel traden dit jaar op. De bredase dj Hardwell sloot het evenement, net als vorig jaar, knallend af. Hij voelde zich weer helemaal thuis in Breda. ‘’Ik ben weer thuis!’’ schreeuwde hij. Alle ingrediënten voor een lekker festival waren aanwezig en zorgde ervoor dat Breda Live dit jaar binnen maar liefst twee weken was uitverkocht! Breda Live 2014 was er een om te onthouden. Zo zorgde Guus Meeuwis ervoor dat de handjes op elkaar gingen en Gers Pardoel kwam onverwachts op bezoek. Volgens vele bezoekers voelt Breda Live vertrouwd aan.

2015

Het jaar van Kensington en Danny Vera

Kensington vulde dat jaar de grootste zalen van het land met hun nieuwe single en zo ook op het grote podium van Breda Live. Het publiek was niet meer te houden toen zij de eerste klanken over het Chasséveld hoorden klinken. De nieuwe, opkomende act Danny Vera heeft zogezegd, de zon naar Breda gebracht. Johan Derksen bombardeerde hem en zijn band door Nederland heen via Voetbal Inside. Ook dj Hardwell was er inmiddels al weer voor de vierde keer bij, waarvan drie keer als knallende afsluiter. “Ik ben in Breda omdat ik van jullie hou. Ik ben hier geboren, getogen en ik ga nooit meer weg. Ik heb niet geslapen, maar ik wilde hier zijn voor jullie!” aldus Hardwell. Ook gingen, vanaf de act van Hardwell, de 076-shirts de wereld over. De 076-shirts waren te zien op de foto’s, video’s en op social media en werden hierdoor enorm populair. Kensington, Chef'Special, Jan Smit, Danny Vera en Hardwell waren de hoofdacts op Breda Live 2015.

2016

Jaar van de verrassingen

Meer dan 17.000 bezoekers genoten van de muziek en de overweldigende line-up dit jaar. Het festival was ongekend snel uitverkocht. Elfduizend kaarten gingen in één uur door de voorverkoop. Je zou kunnen zeggen dat 2016 het jaar van de verrassingen was. Om met de afsluiter te beginnen: Fedde Le Grand. De opkomende dj act die de hele wereld over reist, zette voor het eerst op Breda Live een geweldige act neer. Ook verrassingsact Frans Bauer en de ongeplande samenwerking tussen Blof en Typhoon maakten dit een extra speciale editie. Springende, blije bezoekers schreeuwde het uit voor het spectaculaire, nieuwe podium. Dit jaar is het podium groter en na het geproefde succes zijn meer toiletten en barren gebouwd. Line-up: Kensington, BLØF, Typhoon, Fedde Le Grand, Sunday Sun

2017

Wegens succes uitgegroeid tot tweedaags festival!

Voor het eerst twee dagen! Hardwell, Marco Borsato en Nick & Simon, zijn drie grote namen die de organisatie bekend heeft gemaakt voor de eerste tweedaagse editie van Breda Live. Extra speciaal was dat verrassingsact Ali B het hele Chasséveld vrijdagavond een minuut stil wist te krijgen voor de kleine, overleden Tijn. Bij velen werd dit emotioneel opgepakt en liepen de tranen over de wangen. De sfeer werd hierdoor alleen maar warmer en intiemer. Bezoekers hadden de dag van hun leven. Ook Fedde Le Grand liet weten dat hij weer onderweg was naar Breda Live. Vanuit het vliegtuig vertelt hij aan de telefoon: “Onderweg naar Ibiza, vrijdag in Breda, dan Sensation en daarna Roemenië. Daarna? Verder dan een weekje kijk ik niet vooruit.” Dat is het mooie aan Breda Live, iedereen steekt haar liefde voor muziek in het evenement. Line-up: Vrijdag: Diggy Dex, DI-RECT, Marco Borsato en Fedde Le Grand Zaterdag: Rondé, Waylon, Racoon, De Jeugd van Tegenwoordig, Nick en Simon en Hardwell

2018

Hiep, Hiep, Hoera, 10 jaar!

Wat vliegt de tijd, in 2018 vieren we het tienjarig jubileum van Breda Live met een feestelijke line up! Artiesten waaronder Anouk, R3HAB, Ronnie Flex, André Hazes, Alvaro Soler en Suzan & Freek spelen voor het eerst op het festival. Daarbij is Alvaro Soler de eerste artiest die niet van Nederlandse bodem komt. Coen & Sander hosten twee dagen de Jupilerstage en ontvangen daar suprise acts als de Vengaboys, 2 Unlimited, Broederliefde en Wolter Kroes. Guido Weijers presenteert beide dagen. Op naar de volgende tien jaar! Line up vrijdag: Ronnie Flex & Deuxperience, Anouk, Guus Meeuwis & R3HAB. Zaterdag: Suzan & Freek, Alvaro Soler, André Hazes, Chef'Special, Kensington en Hardwell.

2019

Het jaar van de veranderingen

Op 5 en 6 juli 2019 vieren we de elfde editie van Breda Live met Afrojack, Guus Meeuwis, Bløf, Racoon, Ilse DeLange, De Jeugd van Tegenwoordig, 25 Years Charly Lownoise & Mental Theo, Kraantje Pappie, Jett Rebel, Wulf en Davina Michelle. Guido Weijers is er beide dagen weer bij als presentator. We nemen afscheid van de Jupiler stage en op het nieuwe podium wordt er getrouwd, karaoke gezongen, een verjaardagsfeestje gevierd en Wibi Soerjadi geeft een verrassingsoptreden.