Nog 54 dagen tot de kaartverkoop

Abel

Precies 20 jaar na hun allergrootste hit ‘Onderweg’ keert Abel terug naar Breda voor een reünie op Breda Live 2020. De band geeft op 9 juli nog eenmaal een optreden in hometown Breda voor 30.000 bezoekers.

Vrijdag staan o.a. Tiësto en Krezip op het podium. Zaterdag kan je genieten van onder andere Danny Vera en Davina Michelle. Bekijk hier het volledige programma van Breda Live. 

Nog één keer Abel

Abel op Breda Live

In 2020, precies 20 jaar na hun allergrootste hit ‘Onderweg’, stond de langverwachte reünie van Abel op de planning. En dat in hun hometown Breda voor 30.000 bezoekers! Wij hadden de band weten te strikken voor Breda Live in 2020. Wij zijn dan ook heel blij dat ze de reünie hebben uitgesteld tot 2022!

Al heel lang stond Abel hoog op ons lijstje. Een Bredase band met meerdere grote hits, waaronder de mega hit ‘Onderweg’ die nog elk jaar in de top2000 voorbij komt, mag eigenlijk niet missen op Breda Live. In 2022 is het dan eindelijk gelukt en daar zijn wij heel erg blij mee!

Hoe is deze reunie ontstaan?

Abel zou optreden in de originele bezetting, met Joris Rasenberg (zang, gitaar), Maarten van Damme (gitaar), Emiel Drost (drums), Robert Stobbelaar (bas) en Freek Imbens (toetsen). Het idee om toch weer samen het podium te beklimmen, ontstond eerder dit jaar, vertelt voormalig manager Andy Broeders. “Op de bruiloft van Joris waren de andere jongens aanwezig. Toen hebben ze een paar oude nummers gespeeld en besloten om toch nog één keer op te treden met Abel. Maar dan móest het wel in Breda zijn.”

Onderweg

De band Abel brak eind jaren ’90 door met het nummer ‘Onderweg’. De ballad stond begin 2000 maar liefst zes weken op 1 in de Top 40. Al jaren staat de single in de TOP 2000, met in 2021 de 356e plek. Bij de eenmalige verkiezing van de Bredase Top 076 (in 2017) bleef ‘Onderweg’ hits als ‘Huilen is voor jou te laat’ en ‘Het kleine café aan de Haven’ voor en werd daarmee gekroond tot de grootste Bredase hit aller tijden!