Nog 17 dagen

Guido Weijers

Vaste gastheer van Breda Live: Guido Weijers

Al sinds 2017 presenteert Guido Weijers jaarlijks Breda Live! En hoe! Altijd vol humor, niet te serieus en met zijn altijd onaflatende enthousiasme weet hij het publiek voor iedere act volledig op te zwepen. Interviewtjes met de artiesten na de show, polonaise door het publiek, Guido draait er zijn hand niet voor om en maakt er altijd een groot feest van! 


Guido Weijers op Bij ons in Breda

Toen in 2021 voor het tweede jaar op rij Breda Live niet door mocht gaan vanwege het Coronaverbod op evenementen, besloten we een alternatief feestje te bouwen op het ‘t Zoet in Breda. Het terrein werd omgebouwd tot een Corona-proof evenemententerrein en bood plaats aan ruim 750 zittende bezoekers. Tijdens ruim 12 verschillende shows konden bezoekers genieten van een veilige festivalsfeer. Guido Weijers nam, samen met Ruud Smulders en Andries Tunru met ‘Buitenspelen zonder jas’ een show van Bij ons in Breda voor zijn rekening. Gegarandeerd lachen geblazen!


Over Guido Weijers

Guido Weijers is cabaretier met een zwak voor Breda. In 2000 won hij de publieksprijs op het Camerettenfestival, het oudste cabaretfestival van Nederland. Sindsdien heeft Guido meerdere theatertours op zijn naam staan. ‘Oxymoron’ (2001-2003), ‘Myosotis!’ (2003-2005) en ‘Xipnao!’ (2005-2007) zorgden voor bekendheid bij het grote publiek. Guido Weijers behoort sinds deze laatste tournee tot de bestverkopende cabaretiers van Nederland. Later volgenden ‘Axestos’ en ‘V’. Zijn shows waren bij zowel de publieke omroep als de commerciele zenders te zien. 

Guido Weijers produceerde meer dan tien keer ‘De Oudejaarsconference’, trad op met Jandino Asporaat, Roue Verveer en Philippe Geubels met Gabbers en trekt sinds 2017 rond met zijn Masterclass Geluk. Sinds 2021 heeft hij een nieuwe show; Buitenspelen zonder jas, welke hij Bij ons in Breda heeft gespeeld. 

Dit is Breda Live! Ik zou zeggen, WELKOM THUIS!
aldus Guido Weijers

Guido Weijers optreden

Het was de bedoeling dat Guido Weijers eenmalig zou optreden met zijn masterclass Geluk in kleine zalen van Nederland. Maar vanwege het grote succes is hij in 2019 aan een derde Geluks-tour begonnen. Hij gooit het daarmee over een andere boeg. De masterclass geluk is géén cabaret, maar er mag wel gelachen worden. 

Guido Weijers schuift mindfulness, klankschaaltherapie en zelfhulpboeken aan de kant en benadert het onderwerp vanuit een wetenschappelijke hoek. Speciaal voor deze voorstelling volgde hij zelf masterclasses over de grondslagen en het rendement van geluk aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, deed hij zelfstudies en ging hij op onderzoek in Bhutan naar het Bruto Nationaal Geluk. Hij onderbouwt zijn onderwerp niet met grappen, maar met wetenschap.

Ontdek meer