Nog 188 dagen tot de kaartverkoop

Duurzaamheid

Om onze mooie stad te onderhouden is het belangrijk dat we tijdens het feesten ook aandacht schenken aan het milieu. Doordat iedereen een steentje bijdraagt, kunnen we nog langer van Breda Live op het Chasséveld blijven genieten!

85% uit omgeving

Maar liefst 85% van de bezoekers komt uit Breda en omgeving! Naast dat dit gewoonweg een leuk feitje is, zorgt het ervoor dat we minder uitstoot genereren onderweg naar het festival.

56% lopend of op de fiets

Doordat ons festival zo lokaal is, komt het grootste gedeelte van de bezoekers lopend of op de fiets! 

33% met OV

Eén op de drie komt met het openbaar vervoer. Dat betekent dat de auto blijft staan en dat scheelt veel uitstoot. Als organisatie willen we dit graag stimuleren en daarom ligt het festivalterrein dichtbij het station.

70% cateraars uit omgeving

Het grootste gedeelte van onze partners en food cateraars komt uit Breda en omstreken. Daardoor is het aanbod lokaal en zorgen we ervoor dat zij zo min mogelijk kilometers hoeven te rijden om bij het festival te komen.

Hergebruik van materialen

Onze banners en decoratiematerialen worden ten minste 3 jaar achter elkaar hergebruikt. Decoratie welke niet editie gebonden is wordt na afloop van het festival schoongemaakt en opgeslagen.

Minder zwerfvuil

In samenwerking met Temova en Gemeente Breda zorgen we voor minder zwerfvuil. Door intensieve afvalinzameling en zo veel mogelijk te recyclen zetten we ons in voor een gezond milieu.

280m³ watergebruik

Tijdens het hele festivalweekend gebruiken we gemiddeld 280m³ aan water. Dat afwegend tegenover ruim 30.000 bezoekers maakt dat het watergebruik laag is. Het gemiddelde waterverbruik per Nederland is 129 liter water per dag.  

Minder stroomverbruik

In samenwerking met trouwe energiepartner Aggreko monitoren we zorgvuldig ons dieselverbruik van de aggregaten en zorgen we ervoor dat ons energieverbruik en uitstoot zo laag mogelijk blijven. Ons dieselverbruik per bezoeker staat gelijk aan gemiddeld 15 km autorijden.