Wachtlijst

Officiele ticketexchange

Veilig en eerlijk

Breda Live 2022 is volledig uitverkocht! Heb jij nog een kaartje over, of juist nog een kaartje nodig? De Ticket Exchange van Breda Live brengt jullie veilig en eerlijk bij elkaar!

Dit is de enige officiële ticketmarktplaats van Breda Live. Bij verhindering kunnen kaarthouders hier hun kaarten te koop aanbieden. Deze worden beschikbaar gesteld aan mensen op de wachtlijst, netjes op volgorde van aanmelding. Kopers betalen een eerlijke prijs en ontvangen een gevalideerde kaart. Zo kunnen we koper en verkoper veilig en eerlijk aan elkaar matchen. 

De wachtlijst wordt aangeboden door onze ticketpartner Paylogic.

Hoe werkt het?

Ik wil mijn ticket VERKOPEN via de wachtlijst

  1. Klik in de bevestigingsmail van Paylogic op ORDERSTATUS. Je gaat nu naar jouw bestelling binnen Paylogic. 
  2. Selecteer jouw bestelling en kies voor VERKOPEN.
  3. Selecteer de tickets die je aan ons terug wilt verkopen en klik op 'Volgende' om te bevestigen.
  4. Zodra er een match is gemaakt met een fan die jouw ticket(s) over wilt nemen, ontvang je jouw aankoopbedrag terug via het betaalmiddel dat je gekozen hebt bij de check-out. De service fee wordt hierin niet vergoed. Vanaf dat moment zijn deze tickets niet meer geldig binnen jouw bestelling. 

Let op! Het aanbieden van tickets via de wachtlijst is geen garantie op verkoop. Vraag en aanbod wordt op een veilig manier bij elkaar gebracht. Je ontvangt je aankoopbedrag pas terug als er een match is gemaakt met een koper. 

Ik wil een ticket KOPEN via de wachtlijst

  1. Ga naar de wachtlijst-webshop via deze link.
  2. Kies het aantal tickets dat je zou aan willen schaffen.
  3. Zodra het aantal aangevraagde tickets beschikbaar komt, ontvang je van ons een e-mail. Hierna heb je 48 uur om jouw aanvraag te voltooien. Als je de aanvraag niet binnen 48 uur voltooit, worden jouw tickets beschikbaar gesteld aan de volgende op de wachtlijst.
  4. Wanneer het aantal aangevraagde tickets beschikbaar komt, moet je de volledige aanvraag aanschaffen. Je kunt er hierna niet voor kiezen om een kleiner of groter aantal aan te schaffen dan dat je eerder hebt aangevraagd.
  5. Na betaling ontvang je jouw tickets in de mail. 

Veelgestelde vragen

Lees onderstaand eerst de veel gestelde vragen, de kans is groot dat jouw vraag hier beantwoord wordt. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Verkopen via de wachtlijst

Wat kost het aanbieden van kaarten via de wachtlijst?

Het aanbieden van officiële kaarten is kosteloos. Als er een match voor jouw kaarten is gevonden ontvang je jouw aankoopbedrag terug. De servicekosten worden niet geretourneerd. 

Ik wil mijn kaarten aanbieden via de wachtlijst, maar kan ze niet meer vinden. Wat nu?

De bevestigingsmail is verstuurd door onze ticketingpartner Paylogic. Je kunt in je inbox zoeken op ‘Paylogic’ om de kaarten terug te zoeken. Soms komen ze in de Spamfolder terecht, check daarom ook de Spambox. 

Als je je ticket(s) echt niet meer kan vinden of de bevestigingsmail met je downloadlink kwijt bent, dan kan je de bevestigingsmail opnieuw aanvragen via deze link. Let op: gebruik wel het mailadres waar je de tickets mee hebt besteld.

Vervolgens doorloop je bovengenoemde stappen om de tickets aan te bieden op de wachtlijst. 

Ik heb mijn E-tickets nog niet ontvangen, omdat ik mijn kaarten nog niet heb gepersonaliseerd. Kan ik deze dan wel verkopen?

Ja zeker. Het maakt niet uit of je kaarten wel of niet gepersonaliseerd waren. Het aanbieden kan ook als je nog geen E-tickets hebt ontvangen. Binnen 'Bestellingen' van Paylogic kun je selecteren welke kaarten en hoeveel kaarten je wilt verkopen. 

Ik had mijn kaarten al gepersonaliseerd, kan ik deze dan wel verkopen?

Het maakt niet uit of je kaarten wel of niet gepersonaliseerd waren. Binnen 'Bestellingen' van Paylogic kun je selecteren welke kaarten en hoeveel kaarten je wilt verkopen. Na het vinden van een match vervalt jouw barcode en kan de nieuwe koper de kaarten personaliseren. 

Kan ik zelf bepalen voor welk bedrag ik mijn kaarten wil verkopen?

Nee, de kaarten worden voor de reguliere prijs verkocht. Als er een match is gevonden, ontvang je jouw aankoopbedrag terug. De servicekosten worden niet vergoed. 

Kan ik ook maar 1 kaartje uit mijn bestelling doorverkopen?

Ja zeker, binnen 'Bestellingen' van Paylogic kun je selecteren welke kaarten en hoeveel kaarten je wilt verkopen. Dit doe je door op TERUGGEVEN te klikken. 

Ik heb per ongeluk te veel kaarten via de wachtlijst aangeboden.

Zolang er geen match is gevonden kan je de kaarten die je hebt aangeboden hebt terugtrekken van de wachtlijst. Dat kan via de bevestigingsmail die je ontvangt nadat je de kaarten hebt aangeboden voor de wachtlijst.

Ik heb mijn kaarten aangeboden via de wachtlijst, maar heb nog geen geld terug gekregen.

Het aanbieden van tickets via de wachtlijst is geen garantie op verkoop. Vraag en aanbod wordt op een veilig manier bij elkaar gebracht. Je ontvangt je aankoopbedrag pas terug als er een match is gemaakt met een koper. 

Ik heb mijn kaarten via de wachtlijst aangeboden, maar heb zelf een koper gevonden. Kan ik mijn kaarten hier weer vanaf halen?

Zolang er geen match is gevonden kan je de kaarten die je hebt aangeboden hebt terugtrekken van de wachtlijst. Dat kan via de bevestigingsmail die je ontvangt nadat je de kaarten hebt aangeboden voor de wachtlijst.

Is er een maximum aan het aantal te verkopen kaarten via de wachtlijst?

Je kunt maximaal 10 kaarten via de wachtlijst te koop aanbieden. 

Kopen via de wachtlijst

Hoe kan ik me inschrijven voor de wachtlijst?

Inschrijven voor de wachtlijst kan hier.

Ik heb via de wachtlijst te veel of te weinig kaarten aangevraagd. Kan ik dit nog aanpassen?

Nee, je kan het aantal niet meer wisselen nadat je een aanvraag hebt gedaan. Je kan wel opnieuw een aanvraag doen. 

Als er voor de verkeerde aanvraag een match is gevonden, kun je deze aan je voorbij laten gaan door niet in te gaan op de aangeboden kaarten of deze via de mail afwijzen. De kaarten gaan dan naar de volgende op de wachtlijst.

Ik heb me aangemeld voor de wachtlijst, maar heb niets meer gehoord.

Je hebt van je aanmelding op de wachtlijst een bevestiging ontvangen. Zodra er aanbod is wat bij jouw vraag past ontvang je opnieuw een email en kun je de bestelling binnen 48 uur afronden.

Ik ben te laat met het afronden van de bestelling. Kan ik alsnog in aanmerking komen voor de kaarten?

Nee, na ontvangst van een match heb je 48 uur om de bestelling af te ronden. Als je na 48 uur de bestelling nog niet hebt afgerond, worden de deze kaarten aan de volgende op de wachtrij aangeboden. We gaan er dan vanuit dat je al kaarten hebt kunnen vinden of geen interesse meer hebt in kaarten.

Je aanmelding op de wachtlijst komt daarmee te vervallen. 

Wil je alsnog kaarten voor Breda Live bemachtigen? Schrijf je dan opnieuw in op de wachtlijst.

Kan ik ook veilig kaarten kopen via Ticketswap / Facebook of Marktplaats?

Goed dat je het checkt. Wij raden altijd aan alleen kaarten te kopen via de officiële kanalen. Via de wachtlijst brengen we vraag en aanbod bij elkaar. Verkochte kaarten worden bij de verkoper direct ongeldig. Zo weet je zeker dat niet iemand anders alsnog met hetzelfde kaartje naar binnen kan bij Breda Live. Via andere kanalen is dat niet te garanderen.