Nog 54 dagen tot de kaartverkoop

Tino Martin

Tino Martin timmert al heel wat jaartjes aan de weg. Op veertienjarige leeftijd kwam hij in de strandtent van zijn oom en tante voor het eerst in aanraking met het artiestenvak.

Tino Martin begon zijn zangcarrière als imitator van René Froger, waarmee hij in 2002 een tweede plek wist te behalen in de Soundmixshow. Ook heeft Tino meegedaan aan de talentenjacht Idols, maar omdat zijn stem te veel leek op die van Froger, besloot de jury niet verder met hem te gaan. Daarna is hij zich volledig gaan richten op zijn eigen sound.
En met succes! 

Het nummer ‘Jij liet me vallen’ betekende in 2014 definitief zijn doorbraak. Hij sleepte een Edison Award binnen voor zijn album en het nummer ‘Toch zal ik altijd aan je denken’ werd miljoenen keren gestreamd op YouTube en Spotify.
Tino Martin won zelfs twee keer de Edison Popprijs. 


Tino Martin in Beste Zangers

Tino Martin is inmiddels te zien geweest in diverse televisieprogramma’s. Zo deed hij mee aan de talentenjacht Bloed, Zweet & Tranen, waarin een nieuwe volkszanger werd gezocht. Daarnaast nam hij deel aan het elfde seizoen van het populaire Beste Zangers. Tijdens de show zong Tino een cover van het nummer ‘Zij weet het’ van Glen Faria. Hij weet hiermee de Top 40 te bereiken en ontvangt zowel een Gouden als Platina plaat voor het nummer. 


Tino Martin optredens

Tino Martin geeft jaren optreden na optreden en weet meerdere eigen shows uit te verkopen. Zo ook zijn concert in het Olympisch Stadion in Amsterdam, waar het duet ‘Proost op het leven’ met René Froger later leidde tot nieuwe single. 

Inmiddels heeft Tino meerdere succesvolle samenwerkingen op zijn naam staan. Denk bijvoorbeeld aan het nummer ‘Loop niet weg’ met Kris Kross Amsterdam en Emma Heesters. Maar ook diverse akoestische duetten met grote namen zoals Rolf Sanchez, Guus Meeuwis, Paul de Leeuw en Samantha Steenwijk.