Nog 38 dagen

TIËSTO

Wist je dat de wereldberoemde DJ Tiësto op de allereerste editie van Breda Live in 2009 achter de draaitafels heeft gestaan? Ruim 15.000 bezoekers ontvingen de Nederlandse top dj met open armen. Het publiek ging compleet los! 

Breda Live startte met een geweldige line-up vol grote namen. Naast DJ Tiësto konden de bezoekers genieten van optredens van Jan Smit, Giovanca en Racoon. Tiësto verzorgde de knallende afsluiting. Er stond nog geen pop evenement op de evenementenkalender van de stad. Een nieuw festival en nieuwe traditie in Breda was geboren! 

Breda is een prachtige stad, het is hier altijd gezellig en het voelt als een thuiswedstrijd voor mij!
aldus Tiësto na Breda Live 2012

Tiësto op Breda Live

In 2012 wisten we DJ Tiësto opnieuw te strikken en ook dit keer zette hij het Chasséveld compleet op zijn kop. Samen met Hardwell knalde het dak er af toen zij ‘076’ draaiden. Het publiek stond te springen en te juichen op hits als ‘Call me a Spaceman’ van Hardwell
en ‘We own the Night’ van Tiësto. 

Dat jaar was ook Kane aanwezig op Breda Live. Een paar jaar eerder hadden Tiësto en Kane samen geschiedenis geschreven. De beste band uit Nederland, samen met Tiësto met de remix klassieker ‘Rain down on me’. Toen Dinand Woesthoff het podium beklom om deze live samen ten gehore te brengen gingen uiteraard alle handjes steevast in de lucht. 


Over Tiësto

Tijs Verwest werd in 1969 geboren in Breda. Al op jonge leeftijd draaide hij oude platen op studentenfeesten en drive-in shows. Vanaf zijn 19e was hij drie avonden in de week achter de draaitafels te vinden in diverse discotheken in Breda. In 1997 kwam de eerste mix-cd van DJ Tiësto uit. Grote bekendheid volgde na zijn optreden tijdens Innercity in 1999 en natuurlijk ‘In Search of Sunrise’. Inmiddels is Tiësto meerdere keren verkozen tot beste DJ van de wereld. Daarnaast heeft hij ook vele andere prijzen gewonnen, zoals vele TMF Awards voor o.a. Beste Nationale Dance-act, Beste Nationale DJ en de Lifetime Achievement Award, maar ook een Grammy voor zijn remix van het nummer ‘All of Me’ van John Legend. 


Tiësto en Breda

Inmiddels heeft DJ Tiësto wereldwijd wel zo’n beetje op alle grote festivals gestaan. Zo mocht hij in 2004 als allereerste dj ooit de Olympische Spelen in Athene muzikaal openen. In 2006 gaf hij een gratis openluchtconcert voor de Volvo Ocean Race op een ponton in de Maas en recent heeft hij nog de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort afgesloten. 

Maar Breda houdt altijd een bijzonder plekje in zijn hart. De officiële wereldpremière van de dvd ‘Tiësto in Concert’ vond in 2003 plaats op de Grote Markt in Breda, in mei 2004 werd DJ Tiësto in Breda benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau, in 2012 ontving hij tijdens de Breda Cultuurnacht de Oeuvreprijs van Breda en sinds 2017 mag hij zich Ereburger van de gemeente Breda noemen. Een mooi rijtje, toch?

Tiësto’s nieuwe muziek

Tiësto is inmiddels 53 jaar oud, maar is nog steeds niet weg te slaan uit de internationale hitlijsten. De laatste jaren scoorde hij monsterhits met ‘Don’t be Shy’ (samen met Karol G), ‘Jacky Chan (met Dzeko, Preme & Post Malone) en ‘The Business’. Momenteel bestormd hij de hitlijsten met zijn nieuwste single samen met Ava Max, ‘The Motto’.