Nog 155 dagen

Scooter

Scooter komt 7 juli naar Breda Live! Dit is één van de meest succesvolle uptempo dance-rave acts, met hardcore en inmiddels EDM invloeden, aller tijden! De kaartverkoop start zaterdag 28 januari.

De Duitse rave sensatie Scooter is niet zomaar een dj act. Nee! Dit is één van de meest succesvolle uptempo dance-rave acts, met hardcore en inmiddels EDM invloeden, aller tijden.

Je zou het misschien niet verwachten, maar al meer dan 28 jaar zorgt de band voor adembenemende shows en they’re still going strong. In totaal heeft de band meer dan 30 miljoen platen verkocht en maar liefst 23 nummer-1 hits in the pocket. Het is trouwens echt onmogelijk om stil te blijven staan tijdens Scooter shows! Zoals Scooter zou zeggen: ‘Do not sit if you can dance!’ We zijn dan ook trots dat we Scooter dit jaar welkom gaan heten op Breda Live op vrijdag 7 juli!

Naast Scooter staan ook Anouk, Suzan & Freek, Jaap Reesema en SERA op Breda Live op 7 juli 2023. Op 8 juli staan Hardwell, Clouseau, The Dirty Daddies, Maan, Mart Hoogkamer en Dion Cooper op het programma.

Over Scooter

Scooter is een Duitse raveband uit Hamburg, die vanaf 1994 diverse hits heeft uitgebracht. In het rave tijdperk van de jaren 90, bevatte de muziek van Scooter veel snelheid en acid invloeden, maar hun stijl veranderde steeds meer in Duitse hardcoremuziek. Met de single ‘How Much Is The Fish’ en de nieuwe samenstelling van de band, in datzelfde jaar, begon een nieuw hoofdstuk. Sindsdien reist Scooter de hele wereld over met onder meer singles als ‘J'adore Hardcore’ en het album ‘Under the Radar Over the Top’. 

Sinds 2014 hebben ze de technosound achter zich gelaten en brengen ze vooral EDM uit. Tijdens de Corona periode kwam Scooter met de hit ‘FCK2020!’. Spraakmakender dan dat word het niet! Maar afgelopen jaar (2022) bereikt Scooter toch wel het hoogtepunt. ‘GOD SAVE THE RAVE’ werd aan hun indrukwekkende verzameling hitlijsten toegevoegd. In de loop van hun geschiedenis heeft Scooter meer dan 500 weken op de singles-hitlijst gestaan en 300 weken op de albumhitlijst. Om nog maar te zwijgen van meer dan 100 gouden en platina platen van over de hele wereld. Geen enkele andere Duitse band kan hun reeks top tien hits evenaren.

Ontdek meer