Danny Vera

Niemand minder dan Danny Vera komt dit jaar terug naar Breda Live! Op zaterdag 9 juli 2022 gaan we swingen en zingen tijdens zijn optreden op het Chasséveld. Eerder werd al bekend dat ook Tiësto, Krezip en Davina Michelle van de partij zijn. Bekijk hier het volledige programma van Breda Live 2022. 

Danny Vera eerder op Breda Live

Wist je dat Danny Vera al in 2015 op Breda Live heeft opgetreden? Prachtig weer, een geweldige sfeer en optredens van de beste acts van Nederland met Danny Vera, Jan Smit, Kensington, Chef’Special en Hardwell maakten Breda Live 2015 tot een geweldig feest! Inmiddels is de Middelburgse rasartiest ongekend populair en niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. 

In 2020 zou Danny Vera wederom het podium van Breda Live beklimmen. Helaas moest zijn optreden en Breda Live 2020 geannuleerd worden wegens de destijds geldende corona maatregelen en het toen geldende verbod op evenementen.


Over Danny Vera

De singer-songwriter en rasmuzikant met zijn unieke Americana sound, werd in 1977 geboren in Middelburg. Sinds zijn tienerjaren schrijft hij al zijn eigen liedjes over het leven, de liefde en de dood, veelal geput uit eigen ervaringen. Het is algemeen bekend dat hij een enorme voorliefde heeft voor muziek uit de jaren vijftig en zestig en dat klinkt door in zijn hits. 

Ooit begon hij zijn carrière in de kroeg en door heel hard werken groeide zijn succes gestaag door naar grotere zalen en festivals. Echter zorgde zijn optredens als huisband van Voetbal International in 2017 voor de bekendheid bij het grote publiek. 

Als een getatoeëerde, zachtaardige outsider heeft Danny Vera inmiddels de harten van het Nederlandse publiek weten te veroveren.


Danny Vera’s Roller Coaster

Danny Vera’s ‘Roller Coaster’ brak alle records, topte alle pop charts en is inmiddels meer dan 70 miljoen keer gestreamd! Het nummer werd de langst genoteerde Top40 hit, zonder ooit door te dringen tot de eerste 20. ‘Roller Coaster’ werd benoemd als ‘Topsong’ bij Radio 2, ‘Alarmschijf’ op Qmusic, ‘Harde Schijf’ op Radio538 en bereikte de toppositie op iTunes. 

Dit jaar veroverde de hit zelfs de tweede plaats in de Top2000, waarmee hij de
hoogst genoteerde Nederlandse artiest is uit de lijst. 


Danny Vera concert

Tijdens een concert of live optreden van Danny Vera is het gegarandeerd genieten van een avond vol Americana in de stijl van zijn grote voorbeelden als Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley. Een onvergetelijke avond rock-’n-roll zoals het ooit bedoeld is.