Chef'Special

Chef'Special komt naar Breda Live 2022. Op zaterdag 9 juli beklimmen zij voor de derde keer ons podium. De afgelopen jaren hebben zij diverse hits gescoord dus het kan niet anders dan dat het een groot feest gaat worden. 

Naast Chef'Special staan ook Danny Vera, Tiësto, DI-RECT en Tino Martin op het programma. Bekijk hier de volledige line-up van Breda 2022. 

Chef'Special eerder op Breda Live

Chef’Special is geen onbekende op Breda Live. In 2015 waren zij naast Danny Vera, Jan Smit, Kensington en Hardwell een van de headliners van het festival.
En in 2018 waren ze ook al van de partij!

In 2021 kon voor het tweede jaar op rij Breda Live, door de Corona maatregelen, niet door gaan. We moesten niet denken aan nog een jaar zonder festivals en dus hebben we ‘t Zoet omgetoverd tot Corona-proof evenemententerrein voor Bij ons in Breda. 

Chef’Special heeft maar liefst twee uitverkochte avonden verzorgd
op Bij ons in Breda. De sfeer zat er goed in!


Over Chef’Special

Chef'Special is een vijfkoppige band uit Haarlem, opgericht in 2008 door vijf muzikale vrienden; 

Joshua Nolet (leadzanger)
Wouter Prudon (drummer)
Wouter Heeren (toetsenist)
Guido Joseph (gitarist)
Jan Derks (bassist)

De band maakt een mix van van pop, reggae, rock en hiphop muziek. In korte tijd zijn ze uitgegroeid van een zomers, vrolijk stelletje eigenheimers, tot een hechte ambitieuze band die festival na festival plat speelt. 

Chef’Special mocht zich in 2011 en 2012 huisband noemen van De Wereld Draait Door waar ze iedere vrijdagavond optraden. Na het album ‘One For The Mrs.’ volgde ‘Passing Through’ welke in 2014 meteen binnenkwam op nummer 1 in de Nederlandse Album Top 100. De eerste single ‘In your arms’ werd een grote Top40 hit. 

In de zomer van 2016 speelde de band in het voorprogramma van de Amerikaanse Arena tour van het duo Twenty One Pilots. Sindsdien treedt Chef’Special op alle grote festivals op. In 2018 verscheen het derde album ‘Amigo’ met daarop onder andere de hits als ‘Try Again’, ‘Nicotine’ en de titelsong ‘Amigo’. Het werd bekroond met een platina plaat en een Edison Award. 


Afraid of the Dark

In 2020 stond een promotietour voor het album ‘Unfold op de planning, wat helaas afgelast moest worden door de Coronacrisis. Na deze tegenvaller heeft het even geduurd voordat de bandleden klaar waren om nieuwe muziek te maken. Uiteindelijk zijn ze in het najaar weer aan de slag gegaan en ‘Afraid of the Dark’ is daar het resultaat van. 

‘Afraid of the Dark’ gaat over de huidige onzekere tijden. De angst voor het onbekende en depressies. Het is geen verdrietig nummer, maar vooral bedoeld om kracht uit te halen. Gevoelens niet weg te stoppen en kwetsbaar te mogen zijn. ‘Afraid of the Dark’ is tot nu toe de grootste hit van Chef’Special. Het werd de eerste top 10 hit in de Nederlandse Top 40.

Chef’Special houdt van Breda. Een hele goede crowd! Bedankt Breda Live, jullie rocken!
aldus Joshua Nolet direct na zijn optreden